Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

WandelFit als voorbereiding op 3e Hunzeloop

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen. Wie niet sport maar toch in beweging wil blijven (of komen) kan gaan wandelen. Dit is een eenvoudige en laagdrempelige manier om toch gezond te blijven. Maar hoe pak je dat op een verantwoorde manier aan? Daarvoor ontwikkelde KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) WandelFit. Via dit trainingsprogramma worden wandelaars gedurende een bepaalde periode begeleid in het lopen van verschillende afstanden. Gewoon, om lekker in beweging te zijn maar ook om misschien wel deel te nemen aan grotere wandelevenementen zoals de Hunzeloop in Zuidlaren op 20 september a.s.

WandelFit

WandelFit zorgt ervoor dat wandelaars in korte tijd fit genoeg worden om een bepaalde afstand wandelend te kunnen afleggen. De training wordt verzorgd door professionele trainers. Zo wordt op een verantwoorde wijze gewerkt aan het verbeteren van de conditie. Bovendien zijn het groepstrainingen waardoor de deelnemers elkaar stimuleren om tot nog betere prestaties te komen.

Snel van start

In Drenthe start WandelFit vanaf augustus op 4 locaties, te weten Zuidlaren, Wezuperbrug, Norg en Eelde-Paterswolde (inschrijven is nog mogelijk). De wandelaars die dan starten worden voorbereid om op 20 september mee te doen aan de Hunzeloop in Zuidlaren. Tijdens de trainingen wordt ook advies gegeven over wandelschoenen en -kleding.

Deelnemen

Deelname aan WandelFit Hunzeloop kost € 27,50. Daarvoor krijgen deelnemers onder andere:

  • wandeltraining
  • gratis deelname aan de Hunzeloop
  • gratis kennismakingslidmaatschap Het Drentse Landschap
  • gratis kennismakingslidmaatschap KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland
  • de mogelijkheid hun inspanningen gratis te registreren op de site/app www.actiefmetdefriesland.nl

Inschrijven kan via: WandelSportCentrum Drenthe.

Impressie Hunzeloop

Word fit en vitaal met FitStap