Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Nieuw wandelprogramma van start in Den Haag

Maak kennis met WandelFit tijdens de Duinenmars

Voor iedereen die in het voorjaar meer wil gaan bewegen en lekker wil gaan wandelen in de natuur, starten nieuwe Wandelfittrainingen in Den Haag. Wandelfit biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te gaan wandelen. Deelnemers worden 12 weken lang begeleid door enthousiaste wandeltrainers, waarna de mogelijkheid bestaat om daarna in groepsverband te blijven wandelen bij een sportvereniging. De wandelingen vinden plaats in de natuurgebieden bij Loosduinen en in Meijendel en omgeving. Bij voldoende aanmeldingen kunnen er ook Wandelfittrainingen op andere locaties gaan starten.

Wandelfit is een initiatief van sportbond KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland. Wandelfit wordt georganiseerd door SV Loosduinen, WSV Haaglanden, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, het Zuid-Hollands Landschap, Dunea en de gemeente Den Haag.

Op 5 en 6 april kan iedereen bij de stand van de WandelFit  op het terrein van de Duinenmars kennismaken met WandelFit en natuurlijk ook deelnemen aan de Duinenmars.

WandelFit is voor iedereen een goede start

Een basisconditie is voor WandelFit niet vereist, maar wordt door deelname aan WandelFit in drie maanden juist verkregen. WandelFit brengt deelnemers ook in contact met andere beginnende wandelaars en zorgt ervoor dat ze op bewuste wijze aan hun gezondheid werken. De trainer zorgt dat de deelnemers de techniek onder de knie krijgen en begeleidt ze bij een verantwoorde opbouw van hun conditie.  

Programma 5 en 6 april

De Duinenmars is op 5 en 6 april het podium om kennis te maken met WandelFit. Olga Commandeur (Nederland in Beweging) zal op 5 april voor WandelFit-geïnteresseerden een warming up verzorgen. Daarna is het mogelijk om deel te nemen aan een kennismakingstraining bij een wandel- en/of Nordic Walking trainer. En natuurlijk kunt u ook deelnemen aan de Duinenmars zelf! Inschrijven voor de Duinenmars kan op 5 en 6 april in de stand van de Duinenmars.

De WandelFit-stand staat bij de startlocatie van de Duinenmars: Parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan – DenHaag/Kijkduin.

Geïnteresseerden zijn welkom in de stand vanaf 9.00 uur. De warming up wordt verzorgd om 10.00 uur en om 10.30 uur. In de stand kunnen deelnemers zich aanmelden voor een proefles en inschrijven voor WandelFit.

Aanmelding WandelFit

Iedereen die zich op 5 of 6 april inschrijft krijgt een gratis WandelFit-bidon en een WandelFit-cap. De kosten voor deelname aan WandelFit bedragen € 40,-.

Hiervoor krijgt men gedurende 12 weken twee wandeltrainingen per week aangeboden.

De trainingen starten in de week na de Duinenmars op verschillende locaties in Den Haag namelijk, Loosduinen, Wassenaar en Zoetermeer.

U kunt zich inschrijven via dit formulier.

Bij voldoende belangstelling zullen ook op andere locaties, eventueel ook in omliggende plaatsen, gestart worden. Ook kunnen er bij voldoende belangstelling Wandelfitgroepen gestart worden voor speciale doelgroepen, zoals diabetespatienten en hart- en vaatpatienten.

 

Programma Natuur & Gezondheid

De Wandelfittrainingen zijn onderdeel van het Programma Natuur & Gezondheid Den Haag, een initiatief van het Zuid-Hollands Landschap, Dunea, Natuur- en Milieu-educatie Den Haag, Parnassia en Florence. Binnen dit programma ontwikkelen deze organisaties een aantal initiatieven om te gaan bewegen of ontspannen in de natuur. Voor meer informatie: ml.govers@zhl.nl

 

Word fit en vitaal met FitStap