Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Goed voorbereid aan de start

Sallands wandelprogramma groot succes

Specifieke trainingen ter voorbereiding op een wandelevenement. Steeds meer tochtorganisatoren willen hun deelnemers iets extra's bieden en zorgen voor een verantwoord voorbereidingsprogramma. Onder leiding van gediplomeerde trainers worden deelnemers klaargestoomd voor deelname. Zo verschijnen deelnemers beter voorbereid aan de start én wordt er extra bekendheid gecreeërd voor het evenement.

Dat de wandeltrainingen ter voorbereiding op de Sallandse Wandel4daagse (SW4D) meer zijn dan een voorbijgaande ervaring blijkt uit het bericht dat wij ontvingen van Rolf de Groot die een van de deelnemers was van vorig jaar was.

Wandelvirus
Tien weken hebben we onder begeleiding van Jan Jonkman en André Nijenhuis getraind. In het begin vonden veel deelnemers van onze groep een wandeling van 5 kilometer al een hele prestatie, maar uiteindelijk hebben we als ‘finale’ tijdens de SW4D van 2012, vier dagen 20 kilometer gelopen. Was het daarna over? Nee, gelukkig niet voor iedereen! Een groot deel van onze groep was door het wandelvirus besmet geraakt en ook vonden we het onderling gezellig. Hierdoor ontstond de behoefte om samen te blijven wandelen.

Op dit moment, een jaar na aanvang, wandelen we minstens eens in de veertien dagen samen. We zoeken wandeltochten uit, die door wandelverenigingen in de directe omgeving van Raalte zijn uitgezet en meestal lopen we dan een afstand van 20 tot 30 kilometer. Door net even iets over de gemeentegrens van Raalte te gaan lopen, kom je in gebieden waar je anders niet snel komt. Telkens weer mooie tochten en een fantastische natuur en bijna altijd mooi weer! Een aantal van ons heeft de Nijmeegse vierdaagse met succes gelopen.

Actief én gezellig
We zien uit naar de Sallandse wandelvierdaagse 2014. Het nut van een SW4D Fit-groep is hiermee toch wel bewezen. In Raalte zijn er minstens 8 actieve wandelaars bijgekomen, die naast actief bezig zijn het onderling ook nog eens ontzettend gezellig hebben. Hoe mooi kan een sport en hobby zijn. Wij wensen de Fit-groep van 2014 minstens zoveel plezier.

Word fit en vitaal met FitStap