Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

De nieuwe wandelaar

Wandelen verveelt nooit, is altijd anders

Maastricht heeft sinds zaterdag op sportpark Jekerdal het derde gecertificeerde wandelsportcentrum van Limburg, Nederlands zevende. Rineke Vasse is coördinator wandelsport van Atletiek Maastricht: ,,Wandelen verveelt nooit, is altijd anders''.

Sinds zaterdag is op het gebouw van sportpark Jekerdal een bordje geschroefd met de vermelding dat jullie nu gecertificeerd wandelsportcentrum zijn. Hoe belangrijk is dat?

„Het is erkenning, waardering voor de kwaliteit en professionaliteit die we wandelaars aanbieden met gediplomeerde trainers en trainingsprogramma’s. We zijn het zevende wandelsportcentrum van Nederland, dus het zegt wel wat. De Atletiekunie begon in 2002/2003 met het opleiden van wandelsporttrainers, als aanvulling op hardlopen, voor de wat oudere mensen. Wandelen is minder blessuregevoelig, je bereikt er een heel andere doelgroep mee. Bijvoorbeeld mensen die hun leven lang actief gesport hebben, maar dat door omstandigheden niet meer kunnen. Als ze toch weer iets aan hun conditie willen doen, is wandelen een goed alternatief. Maar ook mensen die willen afvallen, mensen die van sportief wandelen houden en nordic walkers hebben we iets te bieden. De Atletiekunie werkt nu samen met de wandelsportorganisatie KNBLO-NL. De certificering komt van de KNBLO-NL.”

Lees verder

Word fit en vitaal met FitStap